viernes, 26 de julio de 2013

Cake pops


Hola a tots!!

Avui, últim post abans de marxar de vacances, us porto uns cake pops deliciosos.



Només tinc les fotos del producte acabat però us ho explico tot pas a pas ;)

Primer de tot, heu de fer un pa de pessic normal dels de tota la vida. El famós "bizcocho de yogur" també serveix, de fet, és el que faig jo. Us escric els ingredients i les mides:

- 4 ous.
- 1 yogurt natural o de llimona.
- 1 mida de yogurt d'oli d'oliva.
- 2 mides de yogurt de sucre.
- 3 mides de yogurt de farina (jo poso la "bizcochona" o especial de rebosteria).
- 1 sobre de llevat.
- Una mica de ratlladura de llimona (amb compte de no posar pell blanca, ja que amarga molt).
- Si voleu, podeu afegir xocolata en pols i sortiran cake pops amb base xocolata.

Un cop teniu tots els ingredients preparats, ho anem posant tot en un bol i anem remenant. Després, ho abocarem en un motlle greixat de mantega i ho posarem al forn a 180º uns tres quarts d'hora. 
El temps pot variar segons cada forn. Sabrem que està fet quan punxem el pa de pessic amb un ganivet i surti totalment net. 

Un cop tenim el pa de pessic fet, el deixarem refredar totalment. Jo normalment el faig un o dos dies abans de tenir els cake pops fets, ara veureu el perquè. 

Quan estigui fred del tot, el desfarem amb les mans fins a obtenir molles i prepararem una buttercream.

La buttercream és una crema que es fa amb matega i sucre glass. S'ha d'afegir el mateix pes de cada ingredient. Jo normalment faig 150gr. de mantega sense sal i 150 gr. de sucre glass. Les mantegues "light" no serveixen, comprovat ;)

Ara ve una de les parts "complicadetes". S'ha d'anar afegint la buttercream a cullerades i remenant bé el pa de pessic fins obtenir una massa que no quedi molt compacte però tampoc massa tova. Jo ho faig a ull així que no us puc dir una quantitat exacta. A vegades utilitzo tota la buttercream i a vegades no. 

Quan tinc la pasta feta, faig boletes (de la mida d'una mandonguilla més o menys). Les poso totes en un tupper i les deixo a la nevera tota la nit, a més fredes millor. 

El dia següent, mentre les boletes encara estan a la nevera (serà l'última cosa que treurem), prepararem la crema per banyar-les i els pals per clavar-les. 

La crema-xocolata de colors, està feta amb "candy melts". Els candy són una mena de botonets de xocolata i es pot trobar fàcilment a botigues especialitzades de cuina i rebosteria. 

La idea és fondre una part de la bossa en un bol al microones durant 10-15 segons i anar mirant. Aneu amb compte perquè si us passeu en calentar, no hi ha marxa enrera! La xocolata quedarà pastosa i amb grumolls. És millor anar fent a poc a poc i mirant. Si seguiu les instruccions que posa a la bossa, no fallareu.

Un cop tenim els candy melts desfets, treurem el tupper de les boletes de la nevera i els passos per muntar els cake pops com a tal són:

1.- Mullar el pal en el candy melt desfet. Deixar-lo uns 10 segons que s'endureixi una mica.
2.- Punxar-lo a la boleta fresca. 
3.- Banyar la boleta en el candy melt. 
4.- Treure l'excés de candy melt de la boleta donant uns copets a la mà que subjecta el pal. 
5.- Posar el cake pop a "eixugar" dret. Jo els recolzo en una tassa. Aneu amb compte que no es toquin quan en tingueu més d'un! 
6.- Si els voleu decorar amb boletes de colors, el moment de fer-ho és abans de que el candy melt s'eixugui, sinó no s'enganxaran. 
7.- Si els voleu decorar amb fils de xocolata d'un altre color, heu d'esperar a que s'eixugui la boleta i fer-ho després.



Per conservar-los, no cal posar-los a la nevera perquè el candy melt és especial per a que aguanti més que la xocolata convencional. No recomano fer aquesta recepta amb xocolata normal ja que la textura no és la mateixa.

Per servir-los, normalment compro una planxa de porexpan, la decoro una miqueta amb tintes de spray, washi tape, etc. i els punxo un a un. Com la boleta no toca el porexpan, no hi ha gaire risc de contaminació. Són perfectes per acompanyar el café, per berenar, en un pica-pica dolç, etc. 


Cake pops fets per celebrar un aniversari




Barrejant colors queden molt alegres i divertits.

Doncs ja teniu la recepta. Espero que us hagi agradat i que la feu. Això sí, mooooolta paciència perquè són força "pesats" de fer. Ara bé, un cop els poseu a taula volaran... estan per llepar-se'n els dits!! ;)

Ens veiem a la tornada de vacances!! Que us ho passeu molt bé! 

Laura




No hay comentarios:

Publicar un comentario