martes, 17 de septiembre de 2013

Pastís Red Velvet

Bona tarda a tothom!

Feia dies que volia actualitzar el blog però amb la tornada al cole i cosetes vàries no he tingut temps de res.

Avui porto una recepta que farà les delícies dels més dolços de la casa: un pastís Red Velvet. 

Per a tota la gent que no ho conegui, la característica pròpia d'aquest pastís és que és vermell, com bé ens indica el seu nom. Jo el vaig fer a finals d'agost, per celebrar el meu aniversari amb la família.

Els ingredients per la massa del pastís són:
- Colorant vermell en gel (no utilitzeu el líquid perquè con ho posem al forn, el color no puja iqueda apagat)
- 15 gr. de cacau en pols sense sucre
- 1 cullerada de postre d'essència de vainilla
- 115 gr.de mantega sense sal a temperatura ambient
- 300 gr. de sucre
- 2 ous grans a temperatura ambient
- 280 gr. de farina especial per pastissos (si no la trobeu, ara us explico la manera casolana de fer-la)
- 250 ml. de buttermilk (també us explico la manera casolana de fer-la)
- 1 cullerada de postre de sal
- 1 cullerada de postre de vinagre blanc
- 1 cullerada de postre de bicarbonat.

Els ingredients per la buttercream de decoració són:
- 500 gr. de formatge d'untar (jo vaig posar philadelphia)
- 200 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
- 250 gr. de sucre glas tamitzat

Abans de començar amb els pasos d'elaboració, us explico com fer la farina especial i la buttermilk.

Per la farina especial, heu de pesar 280gr. de farina normal i treure-li 4 cullerades soperes. Després, haurem d'incloure 4 cullerades soperes de maicena o farina de blat.

Per fer la buttermilk, hem d'agafar 250 ml. de llet semidesnatada i posar-li 15 ml de suc de llimona natural. Ho remenem bé i ho deixem reposar 10 minuts a temperatura ambient. Sembla yogurt molt líquid o llet tallada. Abans d'utilitzar-la, la remourem un altre cop i farem servir la quantitat que calgui segons la recepta.

Un cop tenim tots els ingredients preparats, comencem amb l'elaboració.

Primer, posem el forn a calentar a 175º i greicem un parell de motlles de pastís. Els 2 pastissos han de tenir la mateixa mida perquè ens interessa posar-los un a sobre de l'altre quan ho muntem tot al final. 
Per tal de que tinguessin la mateixa mida, jo vaig comprar motlles d'un sol ús. Per tant, si no us voleu esperar a fer un pastís i després l'altre al mateix motlle, podeu fer aixó.

A continuació, posem la mantega a temperatura ambient i el sucre en un recipient prou ampli per a fer la massa. Batrem durant 5 minuts. Ara inclourem els ous d'un en un, removent després de cada incorporació.
Tot seguit, tamitzarem la farina especialque hem preparat i l'afegirem en 3 parts, alternant amb la buttermilk.
Ara incorporarem la sal, el cacau, la vainilla i el colorant vermell. Barregem bé fins que quedi una massa ben integrada i amb color uniforme.
Per acabar, hi afegirem el bicarbonat i, a sobre, el vinagre. Començarà a fer bombolletes. 
Barregem bé i dividim la massa en els dos motlles.
Ho posem al forn durant uns 25-30 minuts.



Un cop tenim els dos pastissos cuits, els deixem refredar i mentrestant farem la buttercream.

Per fer la buttercream posem la mantega i el sucre glas en unbol i remourem bé amb les varilles.
Tot seguit, hi afegirem el formatge d'untar i continuarem batent.

Un cop tenim els pastissos freds, guardarem un tros petit del pastís per fer molles de decoració i la resta, els tallarem per la meitat horitzontalment.


Per decorar, alternarem una capa de pastís i una altra de buttercream.



Després, cobrirem la part superior i els laterals. 



La posarem a la nevera durant mitja hora per tal que agafi consistència i un cop hagi passat el temps d'espera, l'acabarem de decorar amb la resta de la buttercream i les molles que haurem reservat abans.
Jo també li vaig afegir unes perles platejades que contrasten molt amb el vermell.



I ja ho tenim llest. No cal dir que és un pastís no apte per a diabètics ;)

Espero que us hagi agradat i que ho poseu en pràctica.

Ens anem veient!

Laura


No hay comentarios:

Publicar un comentario